måndag 6 oktober 2008

Detour

I lördags åkte vi Downtown till LA Weeklys musikfestival Detour, och bara stadsdelen var en uppenbarelse - höghus, folkmyller och smuts, precis som en storstad ska se ut, inte folktomma rutnät av traffikerade bilvägar och bostadshus.
Musikmässigt började det med en identitetskris, efter det fjärde rockbandet var jag borttappad bland skäggiga män i skjortor och illasittande jeans. Det var säkert bara situationen och inget allmängiltigt, men där och då kunde jag bara hata rock - aldrig mer en distad gitarr, aldrig mer en "utflippad" scenshow, aldrig mer ännu en skinnjacka som tror att han är Jesus för att hans största förebild är Cobain, Dylan eller någon annan förutsägbar och tråkig. (Ja,jag tar mig rätten att generalisera vilt och ogrundat).
Så när Hercules and Love Affair gick på var det en befrielse att slippa just allt det där och få något helt annat, något bra. (You Belong lät träffande symbolisk)
På väg från Detour till den shuttle som skulle ta oss till ett "underground party"(ja, det kändes precis som U4EA-avsnittet av Beverly Hills förutom den fina detaljen av att byta in ett ägg) hamnade vi på en bisarr liten japansk bar i Little Tokyo. Ett litet hål i väggen med märkliga regler - inget tugummi tillåtet, minst två drinkar per person för att sitta i den tomma karaokee loungen, när jag sjöng "It must have been love" fick Ingeborg lämna sin drink i baren för att titta och applådera. Industrilokalsfesten som vi hamnade på tillslut bestod mest av utklädda utflippade människor, stället hette Space Island vilket väl egentligen säger allt. Men det var en fin kväll med många löften om något annat utanför collegebubblan, en idé om att det faktiskt inte är okej att alla man träffar har UCLA kläder på sig alltid, hela tiden.


1 kommentar:

Niklas sa...

haha! Låter som världens kväll! Klart du ska utanför skolmiljön och uppleva staden, fastna inte på något campus nu bara, lev också! har ni hittat cinespace?