torsdag 16 oktober 2008

Lite självförhärligande

Idag bjöd en av mina kursare på Beef Jerky och blev extremt förvånad när jag undrade vad det var (det är precis så äckligt som det låter - torkat, kryddat kött i snacksform). Hon var minst lika förvånad när jag berättade att jag kom från Sverige och faktiskt inte var amerikan, "cause you really got the accent". Nu vill jag inte vara sån men lite stolt är jag ändå för att jag efter en och halv månad här lyckats lägga mig till med omisskännlig calli accent. Jag förklarade det som alltid med det amerikaniserade popkulturella klimatet i Sverige och den stora tur vi har som lever i ett land där filmer och tv-serier inte dubbas utan undertextas.

Och igår ursäktade sig T.A:n (Teacher's Assistent), som leder diskussionstimmarna till Sociology of the Family - kursen jag läser, för att diskussionerna låg på en för låg nivå efter att jag förklarat att jag redan mycket väl vet att familjen är en social konstruktion, likaväl idag som i 1800-talets puritanska New England. Sen mailade hon mig info om en graduate-level (typ master) kurs som går nästa quarter bara sådär, så fint.
Slutsatsen är det är mycket mer intensivt att plugga här, efter tre veckor har vi vår första midterm och det krävs att man läser HELA tiden, men den teoretiska nivån är definitivt lägre. Alltså känner jag mig extremt produktiv och smart, får bara hoppas att det inte sänker min genomsnittliga intelligensnivå.

3 kommentarer:

battlefield bundo sa...

baby, du ÄR extremt produktiv och smart.

sofja sa...

det behöver ju inte vara allmänhetens nivå som är generellt låg hjärtat - det kan också vara så att du är ett språkligt, akademiskt och socialt geni, eller hur?
(jag vet att du är det!)
du är på en jantelagsfri plats, sätt dig på höga, galna californska hästar för faeeen!!!! :):):):):)
xoxo/ sofia

fredrika sa...

haha åh! *smickrad*