onsdag 15 oktober 2008


Det är inte så roligt att vara förkyld i typ 25 graders tryckande värme, så nu har jag tagit en paus från midterms pluggande och annat och kurerar mig med diddy riese kakor och mad men. Men jag har också tagit ett beslut, ett mentalt sådant, om att sluta deppa och istället ta tag i saker. Att hatea på det amerikanska samhället är nu över (till största delen iaf, vissa saker kan bara inte undgås). Alltså ska jag skaffa körkort. Jag har aldrig i hela mitt liv kört bil men det verkar ju vara så lätt med automatväxlad och jag vet fler skandinaver som aldrig kört innan men lyckats utmärkt med det amerikanska. Och när jag nu börjat läsa körkortshandboken, välkomnades jag av ovanstående bild. Arnold vill att jag ska ta körkort, alltså gör jag det!

I mitt nya område ligger även en gigantisk mormonkyrka, deras guldängel (vet inte vad den heter, kan inget om religionen mer än att män får ha flera fruar och att dom hatar homosexuella) vakar oroväckande över vårt lilla hus. Mormonerna är också några av de starkaste motståndarna till homoäktenskap, som det nu ska röstas om igen här i Kalifornien. Det är lagligt men en ny proposition (prop 8) vill göra det lagligt igen, och det är väldigt stort arbete både för och emot lagförslaget.
Idag när jag cyklade hem råkade jag cykla lite för nära kyrkan och såg till min förskräckelse en "Yes on Prop 8" skylt sitta på uppfarten till ett av husen precis vid kyrkan. Min vän Amanda som bor i Orange Country har berättat hur hon gått ut på nätterna och snott sina grannars skyltar. Det är en sak att vara emot same sex marriage men att sätta upp en skylt? Hur tydlig måste man vara med sitt hat?
På den jag såg fanns även en liten karikatyr över en familj - mamma, pappa, barn. Inte konstigt att Sarah Palin når långt genom att flörta med hockey moms och six pack Joe's.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Skaffa korkort! Jag har ju iof svenskt korkort. Men kom precis hem fran DMV och det skriftliga provet. Jag visste inte att man gor allt pa en gang sa utan att ha oppnat den dar boken sa gjorde jag testet. Jag fick 35 ratt av 36. Med andra ord ar det sjukt latt! Nu aterstar uppkorning pa onsdag. Men som sagt automat och en tiondel sa manga regler som i Sverige sa ska det nog ocksa funka. Och sa aven for dig!!

Jag ar for ovrigt peppad pa Halloween! Vad ska vi kla ut oss till??!!

peter sa...

Ha ha..man läser ju hela brevet med hans tyska brytning utan att man ens tänker på det.